Vakantiewoning Piepauw kijkt uit over de landerijen en heuvels van het ommeland.
Het dorp Westouter wordt omringd door, beboste, heuveltoppen die meestal op minder dan 4km van de dorpskern verwijderd zijn: Sulferberg, Rodeberg, Zwarteberg, Kokereelberg, Katsberg, Vidaigneberg, De Neergraaf, .... . Gemakkelijk beland je er ‘over de schreve’ om een typisch Frans aperitiefje te drinken. Parallel, en in samenwerking met het netwerk 'Villages Patrimoines' van Pays des Moulins de Flandre en Pays Coeur de Flandre, is nu ook in de Vlaamse-Westhoek een netwerk van 'Charmante dorpen' opgericht waarin 20 Frans-Vlaamse en 15 Vlaamse-Westhoek dorpen, waaronder Westouter, werden opgenomen. Ook hier in Westouter is ‘de grote oorlog’ nog tastbaar aanwezig. De St.-Eligiuskerk, in oorsprong een romaans bedehuis, werd evenals de dorpskom in '14-'18 volledig verwoest, enkel de achthoekige romaanse toren bleef bewaard. Op het dorpsplein herinnert het Poolskapelletje, met de zwarte madonna van Czestochowa, ons eraan dat het dorp op 6 september '44 bevrijd werd door een Poolse Pantserbrigade.

Vakantiewoning Piepauw is de perfecte uitvalsbasis voor zowel passieve en actieve recreatie in het prachtige Heuvelland. Er zijn goed bewegwijzerde paden voor wandelaars, fietsers, ruiters, mountainbikes, auto en motorrijders. Fietsen, scooters of een tuktuk kan je op verschillende locaties huren.

Maar uiteraard kunt u ook met de hele familie genieten van allerlei culturele en toeristische troeven, allemaal op een boogscheut van Westouter: Toeren langs de vele Heuvellandse wijngaarden. Vintage Heuvelland ambasadeur van Vlaanderen Lekker Land. Frans-Vlaanderen, toerisme Noord-Frankrijk, natuurdomein “Marguerite Yourcenar”, tussen Rode en Zwarteberg kabelbaan Cordoba, het Hellegatbos, natuurreservaat Broekelzen. Tal van oorlogssites, in Flanders Fields, Kemmelberg Commandobunker 1953, Watou brouwerijbezoek Sint-Bernardus. Voor kinderen (en hun ouders) De Kinderbrouwerij Reningelst, speuren in het bos, Muziekcentrum ’t Folk. Poperinge Hopmuseum, Kunstenfestival Watou, Bellewaerde, … Of gewoon tot rust komen bij een streekbiertje en een lekkere hap in een van de vele sfeervolle etablissementen. Voor een nog meer uitgebreider toerisme-info breng je best een virtueel bezoekje aan www.heuvelland.be en www.toerismewesthoek.be.

Voor de inwendige mens is er in centrum Westouter enkel een kleine superette "Frescana" gevestigd. Warme bakkers vindt u iets verder ±3km op de Zwarteberg en in het naburige dorp Reningelst ±4,5km, waar ook een Keurslager is gevestigd. Voor zoet en zalig kan je terecht bij Atelier Hortense. Grotere supermarkten zoals Aldi, Delhaize, … vindt u in Poperinge 7Km en Ieper 13Km. Of maak er een uitstapje van in Frankrijk, net over de grens in Bailleul (Belle) 9km treft u er de “Intermarché Les Mousquetaires” en “magasin E.Leclerc” aan. Verder in Roncq 41km of Dunkerque 49km kan je gaan shoppen in de “Auchan magasin”. Je kan ook een beroep doen op de cateringservice van restaurant Vinke te Westouter of een afhaalmenu bestellen bij de traiteurdienst van restaurant de Rentakker in Loker. Als je van openbare markten houdt dan kan je op dinsdag in Bailleul (Belle) 9km, vrijdag Poperinge 7km en op zaterdag te Ieper 13km terecht.

Adres

Sulferbergstraat 44
8954 Westouter

Contact

info@piepauw.be
Kalender 2024
Kalender 2025